MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zastosowanie naturalnych słodzików, takich jak ksylitol czy...
fot. wideonet/123RF

Ile kalorii ma sernik, mazurek czy babka wielkanocna? Tak odchudzisz tradycyjne świąteczne wypieki i sprawisz, że będą zdrowsze

Jak odchudzić wielkanocne ciasta? Kajmak do mazurka

Zastosowanie naturalnych słodzików, takich jak ksylitol czy erytrutol, to także świetny sposób, by „odchudzić” nie tylko lukier, ale też masę na ciasto (kajmakową, serową czy makową), zachowując przy tym jej słodycz.

Należy jednak pamiętać, by ksylitolu nie dodawać do ciast drożdżowych, ponieważ hamuje aktywność drożdży (w tym również tych chorobotwórczych oraz pleśni). W przypadku obu związków nie należy przesadzać też z ilością, ponieważ większa sprzyja rewolucjom jelitowym. Naturalnym słodzikiem, który nie wywołuje takich efektów, ale wymaga uważnego dozowania, jest stewia, najlepiej w płynie.

Zobacz również

Spektakl "Moment" ponownie w Centrum Kultury w Świeciu

Spektakl "Moment" ponownie w Centrum Kultury w Świeciu

Ukraina chce, by inne kraje zestrzeliwały rosyjskie rakiety

Ukraina chce, by inne kraje zestrzeliwały rosyjskie rakiety

Polecamy

Puchar Tymbarku wkracza w decydującą fazę. Czas na Mazowiecki Finał Wojewódzki!

Puchar Tymbarku wkracza w decydującą fazę. Czas na Mazowiecki Finał Wojewódzki!

Dziewczyny z Diamonds Academy podbijają polskie boiska

Dziewczyny z Diamonds Academy podbijają polskie boiska

Sekret sylwetki Doroty Gardias. Codziennie przestrzega tych dwóch zasad i są efekty

Sekret sylwetki Doroty Gardias. Codziennie przestrzega tych dwóch zasad i są efekty