Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Hakkari Kebap w Płocku. W środę otwarcie nowego lokalu z kuchnią turecką! Lokal wyróżnia się kraftowym mięsem!

Damian Kelman
Damian Kelman
W środę nastąpi otwarcie nowego lokalu z kuchnią turecką - Hakkari Kebap. Lokal mieści się na Podolszycach Południe, a na dzień otwarcia przewidziane są zniżki dla pierwszych klientów! Czym będzie wyróżniał się nowy punkt gastronomiczny?

Hakkari Kebap. Otwarcie

Hakkari Kebap to nowy lokal na gastronomicznej mapie Płocka. Pierwsi klienci będą mogli odwiedzić go już w najbliższą środę, bo właśnie wtedy odbędzie się planowane otwarcie. Właściciele punktu zapraszają wszystkich zainteresowanych w środę od godziny 10:30. Z tej okazji został również przygotowany specjalny rabat dla pierwszych klientów - 15% zniżki na wszystkie pozycje z menu, a dodatkowo, do każdego paragonu zostanie dołączony kupon rabatowy 20% na kolejne zamówienie. Lokal mieści się na Podolszycach na alejach Jana Pawła II 21C w okolicach pasażu Paderewskiego. Z okazji otwarcia lokalu, spytaliśmy właścicieli o kilka kwestii.

Klimatyczny lokal

Pomysł na stworzenie takiego punktu gastronomicznego narodził się około dwa lata temu i od tamtego czasu dojrzewał, aż w końcu w marcu 2022 roku może nastąpić oficjalne otwarcie. Właściciele chcą skupić się nie tylko na walorach smakowych, ale również przyjaznej atmosferze, która ma zachęcać do jak najczęstszych odwiedzin Hakkari Kebap.

- W końcu zapadła decyzja o stworzeniu miejsca z dobrym jakościowo jedzeniem. To jest nasz priorytet i tego się trzymamy. Chcieliśmy stworzyć też lokal, który będzie miał dusze, będzie przytulny, ciepły i klimatyczny. Mamy nadzieję, że to się udało, ale o tym przekonacie się sami i ocenicie. W naszym menu znajdziecie klasyczny KEBAP, jak również bardziej wyszukane propozycje tego dania, jak np. Iskender kebap ( świeżo skrojone mięso, ułożone na pieczywie pide, jogurcie, polane sosem pomidorowym, obficie polane roztopionym prawdziwym masłem, podane z grillowanymi warzywami) - reklamują swój lokal właściciele.

To jednak nie wszystko. Z biegiem czasu menu będzie wzbogacane o coraz to ciekawsze, oryginalne potrawy kuchni tureckiej.

Niespotykane mięso

Lokal, przede wszystkim, wyróżniać się ma niezwykłym mięsem, które trudno jest znaleźć w płockich punktach tego typu. Będzie to mięso kraftowe, inaczej rzemieślnicze. Czym się ono charakteryzuje? Na pewno składem. Nie posiada żadnych wypełniaczy, zbędnej chemii, celulozy i innych podobnych składników.

- W składzie naszego mięsa znajdziecie mięso, tylko i wyłącznie. - zapewniają właściciele.

Przedstawiciele Hakkari Kebap opisali nam również dokładniej, czym różnić się będzie ich mięso od reszty.

- Zwykłe mięsi, tak zwana "kula mocy", którą posługuje się 80 procent lokali typu kebab w Polsce, zawiera mnóstwo wypełniaczy oraz jest oddzielane mechanicznie, a zawartość wołowiny oscyluje w granicach 60 procent. Nasze flagowe mięso wołowo-baranie pochodzi z lokalu Piri-Piri i charakteryzuje się wysokiej jakości wołowiną, która jest mielona tradycyjną metodą z autorką mieszanką przypraw, a do tego zawiera odpowiednie części mięsa baraniego. Legendarne mięso z kurczaka natomiast składa się po połowie z udka z kurczaka i piersi z kurczaka, i również zawiera specjalną mieszankę przypraw. - opisują.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na plock.naszemiasto.pl Nasze Miasto