Hakkari Kebap. Otwarcie
Hakkari Kebap to nowy lokal na gastronomicznej mapie Płocka. Pierwsi klienci będą mogli odwiedzić go już w najbliższą środę, bo właśnie wtedy odbędzie się planowane otwarcie. Właściciele punktu zapraszają wszystkich zainteresowanych w środę od godziny 10:30. Z tej okazji został również przygotowany specjalny rabat dla pierwszych klientów - 15% zniżki na wszystkie pozycje z menu, a dodatkowo, do każdego paragonu zostanie dołączony kupon rabatowy 20% na kolejne zamówienie. Lokal mieści się na Podolszycach na alejach Jana Pawła II 21C w okolicach pasażu Paderewskiego. Z okazji otwarcia lokalu, spytaliśmy właścicieli o kilka kwestii.
Klimatyczny lokal
Pomysł na stworzenie takiego punktu gastronomicznego narodził się około dwa lata temu i od tamtego czasu dojrzewał, aż w końcu w marcu 2022 roku może nastąpić oficjalne otwarcie. Właściciele chcą skupić się nie tylko na walorach smakowych, ale również przyjaznej atmosferze, która ma zachęcać do jak najczęstszych odwiedzin Hakkari Kebap.
- W końcu zapadła decyzja o stworzeniu miejsca z dobrym jakościowo jedzeniem. To jest nasz priorytet i tego się trzymamy. Chcieliśmy stworzyć też lokal, który będzie miał dusze, będzie przytulny, ciepły i klimatyczny. Mamy nadzieję, że to się udało, ale o tym przekonacie się sami i ocenicie. W naszym menu znajdziecie klasyczny KEBAP, jak również bardziej wyszukane propozycje tego dania, jak np. Iskender kebap ( świeżo skrojone mięso, ułożone na pieczywie pide, jogurcie, polane sosem pomidorowym, obficie polane roztopionym prawdziwym masłem, podane z grillowanymi warzywami) - reklamują swój lokal właściciele.
To jednak nie wszystko. Z biegiem czasu menu będzie wzbogacane o coraz to ciekawsze, oryginalne potrawy kuchni tureckiej.
Niespotykane mięso
Lokal, przede wszystkim, wyróżniać się ma niezwykłym mięsem, które trudno jest znaleźć w płockich punktach tego typu. Będzie to mięso kraftowe, inaczej rzemieślnicze. Czym się ono charakteryzuje? Na pewno składem. Nie posiada żadnych wypełniaczy, zbędnej chemii, celulozy i innych podobnych składników.
- W składzie naszego mięsa znajdziecie mięso, tylko i wyłącznie. - zapewniają właściciele.
Przedstawiciele Hakkari Kebap opisali nam również dokładniej, czym różnić się będzie ich mięso od reszty.
- Zwykłe mięsi, tak zwana "kula mocy", którą posługuje się 80 procent lokali typu kebab w Polsce, zawiera mnóstwo wypełniaczy oraz jest oddzielane mechanicznie, a zawartość wołowiny oscyluje w granicach 60 procent. Nasze flagowe mięso wołowo-baranie pochodzi z lokalu Piri-Piri i charakteryzuje się wysokiej jakości wołowiną, która jest mielona tradycyjną metodą z autorką mieszanką przypraw, a do tego zawiera odpowiednie części mięsa baraniego. Legendarne mięso z kurczaka natomiast składa się po połowie z udka z kurczaka i piersi z kurczaka, i również zawiera specjalną mieszankę przypraw. - opisują.
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?